5. syyskuuta 2014

Yhdysvallat part 3

Grand Canyon, Las Vegas ja Death Valley

Matka lähenee loppuaan.. Edellinen osa toteutui pelkästään kuvilla, sillä ei oikeastaan ollut mitään inspistä kirjoittaa. Mutta sanotaan vielä että Hollywood oli upea, meidän siellä viettämät 4 päivää ei riittäneet millään! Hotelli oli n kymmenen metriä ihan keskustasta (= siitä missä on ne kädenjäljet), ja oli muutenki iiiihan kiva... Paitsi että ensimmäisenä yönä alkoi palopillit huutaa ja saatiin seistä keskellä yötä muutama tunti pihalla paloautojen pörrätessä ympärillä.

Anahaimista (eli Disneylandista) lähdettiin aikaisin aamulla ajamaan kohti Grand Canyonia. Historic route 66 tuli koettua, joskin se lisäsi autossa istumista melkein kahdella tunnilla (kapeat vuoristotiet... -.-) Ajettiin pienen kylän halki, joka oli rakennettu vastaamaan aikaa jolloin tie rakennettiin (nyt joku nero voi kertoa että milloin se oli, en jaksanut etsiä). Koko kylä oli täynnä aaseja, jotka seisoi keskellä tietä kuin porot Lapissa! Yksi meinasi kiivetä meidän kyytiinkin kun avattiin ovi.


siskon tyyli matkustaa



aaseja!
 Kuvattavaa ja nähtävää oli paljon, vaikka siskoa kyllästyttikin kuivahko maisema ja kuumuus. Ite taas olin ihan innoissani, sillä Vegasiin luvattii 40 astetta lämmintä! Keskellä ei mitään oli muutamia pieniä kaupunkeja, joista suurin osa oli ihan kuolleita ja joissa kaikissa oli mm Michael Korsin liike :D

Oltiin Grand Canyonilla melko myöhään, meidän ryhmälähtö oli viimeinen siltä päivältä. Päästiin siis todistamaan laskevan auringon oranssiksi värjäämät kanjonit! Korkeanpaikan kammo on kyllä tuollaisissa nähtävyyksissä jokseenkin typerä, kun ei vain pystynyt mennä reunoille kuvaamaan. Sisko hyppelehti ihan tyytyväisenä railojen yli kun itse panikoin tasamaalla ja haluan kaikkien pysyvän yli 2 metrin päässä... Muutamia ihan kivoja kuvia kuitenkin sain napattua, joskin olin vähän pettynyt omaan kuvasaaliiseeni.


joo siellä oli 40 astetta, minä neule päällä.... ja olin oikeesti noin ruskee :D






Vihdoin ja viimein kahdentoista aikaan yöllä päästiin perille Las Vegasiin erinäisten kiertelyiden sekä navigaattorin ja kartan yhteistulkitsemisen ansiosta. Rakastuin siihen kaupunkiin! En yleensä voi suoraan sanoen sietää suurkaupunkeja, mutta toi vei mut mukanaan ihan 100-0. Mitä sitten, ettei siellä pahemmin mitään voinut tehdä kun kaikki oli K21. Kasinot ja yökerhot toki ymmärsin, mutta niin oli suurin osa hotelleista ja teatteri- yms. esityksistä! Ja totaalinen yökaupunkihan toi oli, väkimäärä tuntui aina tuplaantuvan illan edetessä.

vegasin valot! ulkona ei oikeesti siis nähny metriä pidemmälle, oli ihan mustaa mut kaupunki valaisi ihan hyvin :D






ruoka-aineallergikolle tyhmä paikka ja tarjoilija kaatoi viiniä vahingossa päälle, muuten tykkäsin!

yhden ostoskeskuksen aulassa oli iiiiiiso seinä, jossa luki ei kielillä mm tervetuloa sekä usko, toivo ja rakkaus
Käytiin mm katsomassa Cris Angelin showta, josta yllätyin positiivisesti! Lähdin mukaan vähän (ehkä turhan) negatiivisella asenteella, sillä katsottuani aikoinaan pari jaksoa kyseisen esiintyjän tv-ohjelmaa, en voinut sietää sitä :D Esitys oli kyllä magee, tosin en hirveästi ilahtunut kun jossain välissä katsomossa lenteli oikeita lintuja (kuuluivat siis esitykseen)...

Vegasista lähdettiin suuntaan takaisin pohjoiseen, mutta vielä oli pari paikkaa käymättä ennen paluuta San Franciscoon, josta siis paluulento lähti. Kiertomatkan seuraava kohde oli Death Valley (en oo varma onko se suoraan käännetty suomessa Kuolemanlaaksoksi vai miten, siksi englanniksi). Muuten autossa istuminen matkan aikana oli ollut kivaa, eikä mulla ollut käynyt aika kertaakaan pitkäksi. Itse asiassa en edes ehtinyt nukkua kauheasti automatkoilla kun oli niin paljon nähtävää :D Las Vegasista Death Valleyhin kuitenkin oli hermoja raastava. Tietysti oltiin oltu jo kaksi viikkoa tiiviisti yhdessä, lisäksi ulkona oli reilusti yli 40 astetta lämmintä (okei, yli 50 astetta..) eikä ilmastointia saanut pitää päällä auton ylikuumenemisvaaran takia. Kaikissa alueen oppaissa nimittäin varoteltiin tosta ylikuumenemisesta, ja kaikki paikalliset käski pitää ilmastoinnin pois päältä. No, vaikka olikin kuuma ei ainakaan jouduttu jäämään keskelle ei mitään!



Aiemmista suunnitelmista poiketen pitää tää matka jakaa sittenkin neljään kertomukseen. Viimeinen osa käsitteleekin sitten Yosemitea ja paluumatkaa!

Ei kommentteja: