4. joulukuuta 2011

Vähän on kirjottelut jääny, ei oikeen oo ollu inspistä.. Ulkona on vuorotellen kauhee lumisohjo ja tosi kylmä tuuli ja sit taas sataa vettä -.-

Joulukuu<3 Mulla oli sellanen pieni suklaakalenteri, mut yllätys yllätys, söin sen loppuun lauantaiaamuna :D Joulutorttuja on tullu aika ahkerasti leivottua. Kuvattua sen sijaan ei, syynä tuo ihastuttavan joulunen keli.
Lauantai-ilta kuluikin sit tallilla junnujen pikkujoulutapahtumassa. Ekaks vähän askarreltiin, ja kaikki muut, siis ihan kaikki (jopa Laikko ja Lootus, jotka harvemmin käy tunneilla) sai kortit, muttei mun pikku-Kerttuni!! Murrrr >:/ Tein sille sit sunnuntaiks hienon kortin, mut tietty unohdin sen kotiin.. No mut askartelun jälkeen mentiin maneesiin leikkimään. Immi piti toiselle ryhmälle peiliä ja mä toiselle jerusalemin suutaria (alias tuolileikkiä) sillä välin, ku muut rakensi meiän hienoa tehtävärataa. Alussa istuttiin penkillä, josta lähdettiin liikkeelle luonnollisesti lähtömerkin jälkeen. Oli kolme estettä (ööö, joku 50cm), ekasta yli, sit ali ja taas yli. Tehtiin ympyrä tötsän ympärille ja pujoteltiin tolppien välistä. Sit 10 kierrosta tukkihumalaa ja sama reitti takasin. Se pujottelu oli muuten yllättävän vaikeeta tukkihumalan jälkeen, meinaa ne oli tosi tiiviisti. Nimimerkillä yritin kisata lopuks Jennan kans :D
Sit mentiinkin takasin yläkertaan syömään ja tietovisalle. Kisan jälkeen paikalle saapui "joulupukki", minä siis, ja kaikki alko nauraan! reilu kerho kokoontui <3 :D Ihmiset sai lahjansa ja alko sen jälkeen sit lähtemään pikkuhiljaa. Me jäätiin viel ainakin tunniks siivoomaan sinne, sekä tietty jakamaan hevosten joulukortit :)

Tänään oli sit vuorossa valkku, eli viikonloppu meni taas vaihteeks tallilla. Ratsuna oli Mira, ja mua jännitti ihan sikana aluks, koska kisoissa ei menny mitenkään kehuttavasti. Alussa poni oli ihan kivantuntunen, liikku eteenpäin ja tällee, mut ei kauheesti höseltäny. Pidätteitä sai tehä kyl aika reippaasti. Nooh, sit otettiinkin jalustimet poies, ja jouduttiin tuleen lainetta, sekin meni vielä. Vaihdettiin täs välis sit suuntaan, ja tultiin sama laine mut toiseen suuntaan. Siitä piti jatkaa vielä vinolle pystylle (se siis piti hypätä vinosti, eikä kääntää hevosta seinää kohti). Ekalla kerralla Mira vaan juoksi tehtävän läpi, ja Kati anto sit luvan tehdä voltin siihen keskelle, jos poni ei kuuntele. Seuraavalla kiekalla käänsin voltille, ja jouduttiin vähän pujotteleen muiden läpi, kun ne käveli siinä reunassa pienellä ympyrällä. Tein viel 2 kertaa, joista tokavika meni niiiin huonosti kun olla vaan voi: olin kääntämässä Miraa voltille, kun se säikähti jotain tms ja sinkas poikittaen maneesin toiseen päätyyn. Vikalla kerralla päästiin kuitenkin menemään tehtävä kohtuullisen hyvässä hallinnassa.


Sitten tultiinkin pientä rataa. Tänään tärkeää oli hyvät tiet ja etenkin oikeat laukat, kisoissa oli kuulemma huomauteltu siitä että kauhean monella oli väärä laukka kaarteessa. Meillä ei menny tää tehtävä yhtään millään tavalla hyvin ekalla kerralla, taino, laukat vaihtu mut muuten meni surkeesti :D Miralla kun ei niiden laukkojen kanssa oikeestaan oo ongelmia, koska se on tosi herkkä istunnalle, ja vaihtaa helposti. Mutta poni vaan säntäs pää ylhäällä liian reippaasti, eikä kuunnellu yhtään pidätteitä. Lähetymisissä tuli kauheeta kiemurointia ja hypyt oli ihan naurettavia. Ekalla kierroksella esteet oli n. 50-60cm, eikä sarjaa hypätty kahta kertaa.
Kun kaikki oli tullu kerran, pari, esteitä nostettiin siihen 70cm ja radan lopussa hypättiin toi sarja sit toisen kerran.
Vieläkään meillä ei Miran kanssa toi yhteistyö sujunu yhtään, joskin pääsin hyppyihin inasen paremmin mukaan kuin edellisillä kerroilla. Mutta esteiden välissä jatku sama koohotus, en vaan yksinkertasesti saanu sitä pysymään käsissä. Radan jälkeen tein sit jonkin verran käynti-seis-käynti-ravi-käynti -siirtymisiä ku oottelin taas meiän vuoroa. Meitä valkkulaisiahan on siis 5, joten siinä saa aina vähän aikaa ootella ja analysoida omaa rataansa tai mikä nyt ikinä onkaan ollut tehtävänä, ennen uutta yritystä.
En tiiä mitä täs välis sit tapahtu, mut yhtäkkiä kun lähettiin radalle, niin Mira kulki tosi nätisti! Se ei yhtään kaahannu tai sählänny, liikku vaan reippaasti, mut rentona eteenpäin. Hypyt osu kohdilleen (no yhdellä jäin iiihanihanihan vähän suuhun, mut en paljoo), eikä ees radan edetessä tullu ongelmia vauhdin kanssa! :O Ite en ainakaan tietosesti muuttanu ratsastustani mitenkään, et en sit tiiä mistä johtu. Ei sillä et se mua ois mitenkään haitannu ku se kuunteli, päinvastoin, mut jäin silti miettiin sitä. Ei se kyllä väsynykään ollu, koska se liikku ihan reippaasti, ja oli loppuraveissakin tosi innokas...

Tosta valkusta on sit videotakin, kuhan saan sen Jennalta :) En tiiä mikä tätä konetta vaivaa, mutta se ei anna siirtää kamerasta muuta kuin pari kuvaa kerrallaan.. Sen takia tässä ei nyt oo tullut postauksiinkaan kuvia, täytyy vaikka tiistaina koittaa kattoa mikä on vialla.

Jotta tästä ei ihan pelkkää tekstiä tule, laitan tähän pari pätkää Mirasta. Nää on siis sen entiseltä omistajalta, sehän tuli tänne Ruotsista :)





Ei kommentteja: