29. huhtikuuta 2013

Koulukisat ja kesäfiilistelyä!

Mulla on ihan järjetön kesäfiilis! En tiiä johtuuko se siitä et olin jo valmiiks ilonen, koska kisat meni hyvin (niistä lisää alempana), vai että kuuntelen viime vuotisia kesäbiisejä vai siitä että tuolla on niin kiva ilma. En kyllä missään nimessä valita :D Mutta onneks kesään on enää kuukausi! Lomaahan tosiaan mulla on vasta loppukesästä, koska alotan työt heti kesä"loman" alkaessa. Toisaalta sittenpähän on kunnolla aikaa rentoutua, mulla kun ei oikein kouluakaan oo syksyllä. Kirjotan tosiaan vielä syksyllä enkun ja matikan, ylppärit joulukuussa, eikä matikasta ainakaan oo tulossa kertauskurssia. Joten tuun siis käymään koulussa sen 3 kertaa viikossa. Tarkotuksena ois hankkia kyllä töitä, että ois jotain tekemistä ja että tienais vähän lisää rahaa. Tietysti mun pitää lukea ja laskea kirjotuksiin, mutta sit kun saan sen rytmin päälle niin sekään ei tuota ongelmaa.
Oho, eksyinkin vähän aiheesta :D Nojaa, ehkei se haittaa.

Tänään oli siis tosiaan koulukisat Vahannassa, ja tällä kertaa ratsuna oli vähän erilaisempi otus, nimittäin Laikko. Hieno hevonenhan se on ja tosi kiva ratsastaa, en missään nimessä kiellä, mutta se ei ihan kauheasti ole päässyt kisoihin Vahannassa ollessaan. Koulukisoissa vissiin kerran aikasemmin, sekin joskus 1,5v sit, ja estekisoissa ehkä nelisen kertaa.
Tavoitteena meillä oli se, että päästään kouluaitojen sisäpuolelle. Ei se, että päästään hyväksytysti rata läpi tai että päästään ehjänä ulos, vaan että päästään ees sisään :D Vaikkei prosentit loppujen lopuksi todellakaan olleet päätähuimaavia, voin kertoo etten oo ikinä, siis koskaan milloinkaan, ollut näin tyytyväinen koulukisojen rataan!
Ratahan oli B-merkin kouluohjelma 2010, ihan kiva tollanen perusrata. Suurin osa numeroista oli viitosen ja kuutosen välissä, mutta saatiin me ekan laukkaosuuden kahdesta ekasta kohdasta molemmista 7 ja lopputervehdyksestä tulikin sit 4. Alakerran pisteet jakautu 6.5 (istunta), 5.5 (apujen käyttö), 6 (oikeat tiet), 5 (hevosen & ratsastajan harmonia) ja 5 (hevosen muoto ja eteenpäinpyrkimys). En oo itekään B:tä kisannut kuin kerran vissiin aiemmin, niin oon supertyytyväinen tohon hevoseen, ai että se oli hieno!

Loppukommentit: "Yritit kaikkesi, hevonen tuntui odottavan esteitä. Tarjoilee monenlaista sulkutaivutuksesta laukanvaihtoihin."

Jepjep. Juteltiinkin parin kaverin kanssa että pitäiskö seuraavaks lähteä kisaamaan vaativia luokkia, kun tehtiin oikein tyylikäs ja rauhallinen laukanvaihto (kuulemma näytti ihan suunnitellulta!), sulkutaivutusta muutamankin kerran ja tultiin loppupysähdykseen laukassa :D Ihan en tosiaan saanu hevosta kontrolliin sen vikan laukkapätkän jälkeen. Vaikka rata olikin täynnä virheitä, keskityin lähinnä siihen että Laikko pysyy edes jossain määrin hallinnassa eikä räjähdä. Ja kyllä se onnistuikin suhteellisen siedettävästi, poni toimi melko nätisti!

Koska netti pätkii nyt erittäin paljon, en saa kuvia laitettua noista kisoista. Mutta koittelen vaikka huomenissa laittaa :)

Ei kommentteja: