31. toukokuuta 2013

Hämeen alueen tuntsarit

Viime sunnuntaina oli tosiaan ne Hämeen alueen tuntiratsastajien mestaruuskisat, ite menin Rosalla sennuluokassa. Aamulla oltiin tallilla jo seittemän aikaan vääntämässä (tai ainakin yrittämäss) lettejä ponin harjaan ja häntään. Kisapaikalle päästiin lähteen siinä kahdeksan, puoli yhdeksän maissa. Siellä sitten maksujen hoito ja radan opettelua. Ponimestaruus oli ekana, siinä kisasivat Immi Rosalla, Jenna Kepalla ja Matsu sekä Krista Artulla. Harmi vaan ettei kukaan sijoittunu, vaikka oli nättejä ratoja. Lisää kisoista voit lukea täältä. Junnuluokassa oli vain yksi meiän tallin edustaja, toinen Jenna, myöskin Kepalla, ja voitto tuli!

Sennumestaruudessa sitten olikin runsaasti meiän tallilta osallistujia, tarkemmin ottaen vain yksi kymmenestä ratsukosta ei ollut meiltä. Verkassa en saanut Rosaa kunnolla eteen, ja verkkahypyistä tuli aika huonoja, johtuen juuri siitä etten saanut ponia kunnolla liikkeelle enkä sitten nähnyt paikkoja. Luokkahan oli siis 80cm, ja tyyliarvostelu. Starttasin ekana ja otin kunnon kaasuttelut ennen lähtölinjan ylittämistä. Kuitenkin poni hiipui radan aikana, ja tuntui ettei se liikkunut mihinkään. Ykkönen meni ihan hyvin, samoin kakkonen (tosin kolautettiin puomia, mutta pysyi ylhäällä). Kolmonen oli yhden laukan pysty-okseri-sarja, meni ihan jees. Nelosta ennen ratsastin eteen, se kaarre oli koko päivän ajan ollut ratsukoilla hidastava mutka. Neloselta kaareva linja vitosokserille, kutoselle tultiin vähän pohjaan mutta päästiin puhtaasti yli. Rata oli tosi lyhyt, sillä seitsemäs este oli myös radan viimeinen.
Omat fiilikset radan jälkeen ei olleet mitkään parhaimmat. Ihan tyytyväinen olin sinänsä, koska päästiin puhtaasti, mutta kun poni vaan ei tuntunut liikkuvan. Vähän harmissani lähdin sit sieltä kotiin. Illalla kattelin tuloksia netistä, ja yllätyin aika positiivisesti: olin ollut jaetulla 4. sijalla! (Kakkossija oli myös jaettu, siks olin nelosena). Tuomarin kommentit: "kantapää paremmin alas, sujuvat tiet, hyvin korjattu laukat, siististi ratsastettu, 6. esteelle hieman hidas" ja kokonaisnumeroksi 7. Eli aikas hyvin!

kuva Miisa V

kuva Miisa V

kuva Anna K

kuva Viivi V

kuva Viivi V

kuva Anna K

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voikko tehä jonkun boyfriend jutun. Sillein ett kerrot miten tapasitte ja niin edelleen. :)

henna kirjoitti...

ano > pitää kysyä Aarnen mielipidettä asiaan, mutta jos hälle käy niin mikä ettei :)