11. toukokuuta 2013

Valmentautumista

Viime sunnuntaina olin taas valmennuksessa Paavolla. Ponilla oli vauhtia jo maneesiin mennessä, tosin syynä taisivat olla ihan hurjan pelottavat pressut, jotka heilu tuulessa. Alkukäynneissä sitten ehdin jo laskeskella että tehdäänkö tänään kaikkien aikojen kieltämisennätys, kun P tuijotteli ihan kauhuissaan tavallista pystyestettä. Päivän rataanhan kuului meinaan myös laineokseri ja pysty, jonka alla oli pieniä oransseja tötteröitä.

Alkuverkassa tehtiin paljon väistöjä, ensin ravissa ja sitten laukassa. Toisella pitkällä sivulla väistätettiin etuosaa ja toisella takaosaa uran sisäpuolelle, sekä päätyihin ympyrät. Laukassa käännyttiin lyhyeltä sivulta muutaman metrin ennen uraa pituushalkaisijalle ja väistätettiin hevoset takaisin uralle. Oon huomannu että Paavo toimii aina tuplasti paremmin, jos verkassa on tehty paljon väistöjä. No tietysti, koska hevonenhan vertyy niissä hyvin, mutta en oo kenelläkään muulla ratsastaessani huomannut yhtä suurta vaikutusta.
Hyppääminen aloitettiin pituushalkaisijalla olevalla ristikolla A -kirjainta kohti, päädyssä vasemmalla, semi pitkä laukka C -päätyyn josta täyskaarron muotoisella tiellä yli tötteröpystystä. Siltä jatkettiin taas A -päätyyn ja samanlainen täyskaartotie okserille. Esteet pidettiin matalina, koska käännökset oli hankalia ja vaativat ajattelua sekä tekniikkaa. Toisella puolella maneesia oli esteet peilikuvana, eli sama tehtävä, mutta ristikon jälkeen käännyttiin oikealle, seuraavaksi pysty ja viimeisenä laineokseri.
Joka tapauksessa Paavo oli ihan superhieno! Se ei kieltäny kertaakaan, ei edes noille erikoisesteille, ja liikkui muutenkin hyvässä tahdissa ja lyhyenä. Meillä on hankaluutena se, että päästän Paavon helposti venymään liian pitkäksi, jolloin ohjastuntuma vähän katoaa ja sitten tulee kieltoja oikein urakalla (kuten kävi viime tiistaina). Yksi melkein kielto kylläkin tuli: oltiin jo melkein pysähdytty laineokserin eteen, mutta poni oli niin hyvin pohkeen edessä, että pienellä kannustuksella mentiin paikaltaan yli.
Nostettiin sitten esteet kuitenki ysikymppiin, kun hevoset toimi sen verran kivasti. Hassua kyllä, mutta musta etenkin se laineokseri näytti kauhean isolta, vaikka ollaan Paavonkin kanssa hypätty paljon isompaa. Varmaan tästä syystä jossain syvällä mun mielessä kulki ajatus siitä että nyt tulee kieltoja, mutta onneksi sain sen työnnettyä pois. Hyvä vain, muistin meinaa nyt ratsastaa joka esteelle ihan loppuun asti, enkä jättäny ponia yksin tai venymään liian pitkäksi. Yksi ohimeno tuli, mutta se oli ihan mun ajatusvirhe, kun katse hukkui johonkin ja sitä kautta myös ulkotuki katos, enkä edes tajunnut että pitäis kääntää esteelle. Toisella yrityksellä ei mitään ongelmaa ja yli.

Valmentajan mukaan meillä oli kaikki kaarteet hyviä ja Paavo liikkui sopivan lyhyenä, mutta aktiivisena tällaiseen tehtävään. Sai toi otus muuten paljonpaljon kehuja, koska ei oo ikinä, siis oikeesti koskaan, ollut mulla noin hyvä kuin eilen!
Valkun jälkeen saatiinki sit nautiskella yhden ryhmäläisen leipomaa kakkua, kun se oli viime valkussa tullut Nomarilta alas.


Pahoitteluni äänettömästä videosta, koneeni ei suostunut toimimaan

Ei kommentteja: