10. kesäkuuta 2013

Valmennus ja ekat kisat Hillan kanssa!

Sunnuntaina 26.5. (eli samana päivänä kun oli Hämeen tuntsarit) Vahantaan muutti äärimmäisen suloinen Hilla -niminen hevoskokoinen ponitamma. Ehdin jo ihastella että pääsisinpä tuolla joskus ratsastamaan, kun meidän opettaja laittoi viestiä että tuosta uutuudesta tulee mun uus valkkuheppa. Vähänhän se jännitti, kun en yhtään tiennyt millainen hevonen kyseessä on. Selkeytykseksi, Vahannan ratsastuskoulu omistaa Hillan, ja mä ratsastan sillä valmennuksissa, en siis vuokraa tai omista sitä.

Viime perjantaina oli siis valmennus, ja samalla ensimmäinen kerta Hillan selässä. Karsinassa poni oli niin symppis että, rakastuin siihen oitis<3 Ja ratsastaessakin yksinkertaisesti täydellinen! Vähän raakahan se on (ikää 6v), mutta silti äärimmäisen yritteliäs ja hieno ratsastaa. Näin kesäaikaan meiän valmennusryhmä koostuu musta, Jennasta, J-P:stä ja Immistä, ja jos oikein ymmärsin, myös Matilda liittyy joukkoomme ensi kerrasta lähtien. Alkuverkassa tultiin ratapoikkisuuntaanleikkaalla kolmea ravipuomia, joiden jälkeen käännyttiin vuorotellen molempiin suuntiin. Tähän lisättiin hevosten vertyessä myös laukannostot aina puomien jälkeen. Tämän jälkeen hypättiin rataa, joka (Jennaa lainaten, koska itse en muista enää :D) meni näin: "ensin ratapoikkisuuntaanleikkaalla puomikasa, puomikasalta jatkettiin laukkaa uraa pitkin ja seuraavasta kulmasta käännytään kohti pitkän sivun keskikohtaa, leikkaalinjalle jossa pysty, pystyltä uran suuntaisesti olevalle muuriokserille. Muuri okserilta puolirataleikkaa tyyppisesti ruotsiokseri ja ruotsiokserilta kokoratalaikkaalla vesieste." (from Jenna's life). Harmi ettei videota valkusta ole, se olisi selventänyt vähän radan kulkua.. Alussa oli vähän vaikeahkoa, kun en osannut yhtään laskea esteille askelia, kun Hillan laukka on niin erilaista kuin muilla ratsastamillani hevosilla. Onneksi se alkoi kuitenkin valmennuksen loppupuolella sujua. Olin erittäin tyytyväinen vauvaan, sitä ei häirinneet erikoisemmatkaan esteet yhtään. Suurin osa teistä lukijoista onkin jo kuullut tai muuten huomannut että olen ihan rakastunut tuohon tammaan :D Jos vaan saisi ostaa sen, se on mun suurin unelma<3

 Kuvista kiitos Matildalle!

ensimmäinen hyppy Hillalla ikinä!

onneksi ei yhtään liioitella esteen kokoa... ainakaan ei pudotettu :D + ilme...


rohkea poni <3

mun rakkaus <3

Sunnuntaina sitten oli heti meidän ensimmäiset kisat, mentiin Vahannan kaudenpäättäreissä 80cm. Verkassa Hilppanen vähän pingotti, oli niin paljon katsojia, ja vähän isompaa pelkoa aiheuttivat kävelyalueen rajana toimivat hevosenpääjohteet. Sain ponin kuitenkin verkassa aika hyväksi, ja lähdin radalle hyvillä mielin, kerrankin luokan viimeisenä.
Radastakaan ei valitettavasti ole videota, mutta ehkä saatte mun selityksestä jotain selvää. Rata oli aika tekninen, kyllä huomasi kuka sen oli tehnyt, sillä se oli täynnä niitä samoja juttuja mitä ollaan koko kevät menty valmennuksessa. Kaikki mahdolliset erikoisesteet trippeleistä vesimattoon oli tungettu mukaan, ja tosiaan koko kisoissa tuli 4 puhdasta rataa 18 radasta.. Vähän oli vaativahkoa :D Ekana ihan tavallinen punamusta pysty melkein keskihalkaisijalla, josta jatkettiin oikealle. Sitten vähän kuin loivalla kiemurauralla kaksi pystyä: laine, jonka jälkeen kaarre ja vesimatto. Merikiemura siis, kuten ajattelin koko kisojen ajan. Vesimatolta jatkettiin pitkä laukka ja ratapoikkisuuntaaleikkaalla hypättiin okseri poispäin katsomosta. Sen jälkeen vasemmassa kierroksessa yhden laukka-askeleen pysty-pysty -sarja. Siitä taas ratapoikkisuuntaaleikkaalla okseri (eri kuin tuo aiempi), jonka jälkeen tosi tiukka käännös perusradan viimeiselle esteelle, lankkupystylle, joka oli rakennettu lävistäjälinjalle.

Löydettiin Hillan kanssa heti hyvin ratatempo ja ensimmäisestä esteestä päästiin hyvin yli. Kakkoselle tultiin vähän pohjaan, samoin vesimatolle, mutta silti puhtaasti. Nelosokseri ja sarja hyvin. Tän jälkeen tuli vähän ongelmia, kun en saanut siirrettyä Hillaa raviin jotta voisin korjata oikean laukan (ei siis osaa vaihtaa lennosta), mutta en onnistunut. Kutosokserille tultiin ristilaukassa, jossa päästiin kuitenkin vaihtaan laukka oikeaksi. Olin jo kävelyssä tiennyt että kutos-seiska kaarre tulee olemaan meille äärimmäisen hankala, ja niin se olikin. En saanut millään käännettyä ponia esteelle, joten mentiin ohi. Toisella yrityksellä kielto, joten hylkyhän siinä sit tuli. Saatiin kuitenkin hypätä este vielä, ja nyt ratsastin ponin oikein huolella esteelle (kunhan olin eka antanut sen vähän katsella estettä, se taisikin olla vähän jännä sittenkin) ja yli mentiin.
Vaikka hylky tulikin sillä viimeisellä esteellä, oon ihan äärettömän tyytyväinen! Hilpu kuunteli tositosi hyvin, eikä lähtenyt pinkomaan pitkillä välilaukoilla, niin kuin valmennuksessa kävi muutaman kerran. Ja ekat kisat, tästä on hyvä jatkaa!

Kuvista kiitos Sue ja Viivi!








2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Suloinen heponen ja kuulostaa tosi ihanalta tapaukselta :)

Voooi kun tekee mieli hevosen selkään... Tai siis Tiinun, ei pahemmin muiden.

henna kirjoitti...

Frosti > Hilpu on oikein hieno :) Tuu ihmeessä joskus käymään tallilla!