18. elokuuta 2013

Kesän viimeinen valmennus

.. Oli tosiaan jo 9.8., eli reilu viikko sitten, mutta sain vasta nyt kuvia, joten tekstikin tulee vasta nyt. Kesän viimeisessä valkassa tosiaan meillä oli rataharjoitus, esteet oli suunnilleen 80-95cm. Verkka saatiin tehdä suhteellisen itsenäisesti, tietysti aina Kati heitteli kommentteja ja ohjeita väliin. Hilla vähän jännitti maneesia, eikä oikein keskittynyt varsinkaan alussa yhtään mun apuihin. Kaikkea piti tuijotella ja vähän mulkoillakin, erityisen hurjia olivat numeroämpärit esteiden vierellä!
Alkuverkan jälkeen tehtiin muutamia verkkahyppyjä tuolle 1. esteelle, ensin ristikkona ja sitten pystynä. Seuraavaks reenattiin vähän tuota musta pysty - punainen pysty -linjaa (eli esteet 7. ja 8.). Tää tuotti tosi paljon vaikeuksia meille, olin ite liikaa kaulalla tolle ekalle esteelle ja sit tulikin vaikeuksia kääntää jälkimmäiselle. Joko mentiin ohi tai sitten tultiin ihan ihmeellisellä tiellä ja vielä ihmeellisemmällä hypyllä esteen yli. Saatiin loppujen lopuks kuitenkin yksi ihan kelvollinen hyppy.
 Ennen itse rataa taidettiin ottaa tuota sarjaestettä (nro. 6/10) ja mustaa pystyä (11.) muutaman kerran, mikäli muistan oikein. Tää tais mennä ihan hyvin, vaikka ei saatukaan taas paikkoja ihan sopimaan. Rataa varten tätä väliä sit vähän pidennettiin hevosille, onneksi.

koittakaa saada jotain selvää :D

Alkuvalmennuksessa mulla oli kannukset jalassa, mutta otin ne sit pois jossain välissä kun Hilla kävi tosi kuumana, enkä saanu oikein pideltyä sitä. No, tuo alkurata menikin sitten siihen, että saadaan ratatempo kuntoon, tultiin ihan alitemmossa ensimmäiset esteet. Ykköselle ihan ok tie, laukka kuitenkin vaihtui hyvin, mikä oli positiivista. Kakkonen ja kolmonen ihan hyvin kans, vaikka jälkimmäiselle tulikin iiso hyppy. Pääsin kuitenkin silti ratsastaan Hillan hyvin kulmaan ennen tuota pysty - okseri -linjaa. Okserille lähdettiin vähän kaukaa, mutta hyvin päästiin yli. Sarjan ekalle osalle tultiin aika huonosti, jolloin b-osalle tehtiin vähän liioitellun iso hyppy, jotta päästään puhtaasti yli.
Sarjan jälkeen H jäi vähän hitaaksi, ja ratsastin ihan vaistomaisesti eteenpäin, vaikken varsinaisesti edes tajunnut asiaa. Ennen tuota vaikeaa linjaa purin hammasta ja päätin että nyt tullaan se kunnolla. Esteet 7., 8. ja 9. oli siis lyhyillä väleillä, ja käännökset melko tiukkoja. H sai pikaiset kehut, kun malttoi kuunnella esteiden välissä ja päästiin siististi yli. Tällä kertaa sarjalle tuli parempi tie, myös viimeinen este sujui hyvin.
Puhdas rata siis tosiaan tehtiin, mitä nyt muutamia tyylivirheitä oli matkassa (mm. sarjan jälkimmäinen osa) ratsastajan osalta, mutta Hilla oli hienoin <3

Nyt on tämä valmennuskausi ohi, ja uusiin alkoikin haku tuossa viime viikolla. Tulee varmasti monille erittäin suurena yllätyksenä, kun kerron hakeneeni taas Hillalla estevalmennukseen :D Kauden ensimmäiset kisatkin ovat jo parin viikon päästä, eli 1.9.





kuvakooste sarjan epäonnistuneelta hypyiltä
Kiitos Helille kuvista! :)

Ei kommentteja: