30. elokuuta 2013

Byebye Ewwi!

Sinne se Elli on nyt sitten häipynyt, kauas kauas Ranskaan, pitkäksi aikaa. Tai kyllähän se tulee jo jouluna tänne taas, samoin ensi kesänä, mutta seuraavat 3 vuotta sen koti on kuitenkin tuolla keski-Euroopan puolella. Niin outoa, kun ei voi enää soitella toiselle ihan vain huvin vuoksi (tai voi, mutta se vain maksaa ihan pirusti) tai pyytää toista pikavisiitille tallimatkalla. Ihan kunnolla en edes vielä tajua että nyt se sitten on siellä..

Enkä edes tiedä päästäänkö Ellin kanssa näkeen toisiamme joulunakaan, kun tosiaan lähdetään Aarnen kanssa Thaimaahan kahdeksi viikoksi joululomalla! Mulla on ihan kauhee matkakuume ollut jo jonkin aikaa, ja tässä parisen viikkoa sit löydettiin halvat lennot, joten 16.12. sitten heti aamulla nokka kohti Hua Hinia! Pitää lähteä yöllä jo puoli kolmen aikaan yöllä kohti lentokenttää, koska lento lähtee Helsingistä puoli 8 aamulla. Sieltä sitten Pariisin ja Kuala Lumpurin kautta Bangkokiin. Oon suurin piirtein jo suunnitellut, että mitä minäkin päivänä tehdään ja missä milloinkin syödään, vaikka matkaan on vielä monta kuukautta aikaa :D

Tiistaina pääsin pitkästä aikaa Wilmalla tunnille, se kun oli tuossa saikulla keväällä. Mentiin ihan ympyrällä lyhennyksiä ravissa ja laukassa. Alkutunnista Wilma oli aika jäykkä ja vähän hidas pohkeelle, enkä itse yhtään parantanut asiaa sillä että olin ihan hukassa neidin selässä. Niin pitkään oon mennyt Coralla kaikki koulutunnit, että oli vaikea sopeutua toisen hevosen askeleisiin ja tapoihin. Vaikka kyseessä olikin Wilma, jolla kuitenkin olen ratsastanut paaaljon. Laukkojen jälkeen W alkoi vertyä ja liikkua tosi kivasti, mutta valitettavasti kuvia on vain alkutunnista.
Tultiin siis aina yksi kerrallaan pääty-ympyrälle, niin että ensin tehtiin ympyrä ihan perulaukassa ja sen jälkeen toinen, mutta nyt ympyrän toisella kolmanneksella piti laukkaa koota ja lyhentää. Tehtiin tuota lyhennystä ensin ravissa että saadaan siinä hevoset toimimaan, ja vasta sitten laukassa.
Ekalla kierroksella käytin liian vähän omia vatsalihaksia ja liikaa kättä, joten Wilma viipotti vähän miten sattui tuon lyhennyspätkän. Tässä se taas huomattiin, keskivartalon lihakset on tosi tärkeät ratsastaessa. Toisella yrityksellä keskityin sitten vatsalihaksiin ja sainkin tosi kivasti lyhennettyä.
Tunnista jäi tosi hyvät fiilikset, Wilma oli aivan ihana <3

ilmelaji.. taisin keskittyä enemmän poseeraamiseen kuin ratsastukseen

ufoponi



Kirjoituksiinkin on enää vain muutama viikko jäljellä, ja mun lukemisinto on suoraan sanoen olematon. Pitäisi koittaa jaksaa opiskella vielä edes vähän, etenkään kun enkku eikä matikka kumpikaan ole niitä mun vahvoja aineita. Täytyy vain toivoa että enkussa kuuntelu onnistuisi, se määrittää niin paljon..

Ylihuomenna on sitten kauden ensimmäiset, ja samalla mun ja Hillan toiset yhteiset kisat. Menen siis sekä Hillalla että Paavolla 80cm. Ensin tarkoitus oli mennä Coralla, mutta sen tilallle vaihtuikin sitten Paavo. Saa nähdä miten rata sen kanssa sitten menee, kun vähään aikaan en oo sen selkään kiivennytkään :D

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Voi kun sulla on kaunis ilme ekassa kuvassa ;)