1. syyskuuta 2013

Rakkaus: elämän tärkein asia

Sana rakkaus on niin moniulotteinen. Ihmiset sanovat rakastavat poika-/tyttöystäväänsä, omaa koiraansa, tietynlaista musiikkia, milloin mitäkin. Joku rakastaa syksyä, joku keväistä purojen solinaa. On omanlaistaan rakkautta perheenjäsenille, lemmikeille, ystäville, jopa erilaisiin paikkoihin. Jokainen näistä rakkaussuhteista on hieman erilainen, mutta perustunne on kaikissa se sama.

Niin sanottua "pinnallisempaa" rakkautta on minusta mm. rakkaus tietyntyyliseen musiikkiin
 tai tiettyyn vuodenaikaan. Rakkauteen voi olla paljon erilaisia syitä, yleensä kuitenkin tuohon kohteeseen (esim. juuri vuodenajoissa) liittyy jokin itselleen tärkeä ja ihana tapahtuma. Itse sanon rakastavani musiikkia sen enempää sitä määrittelemättä, mutta pystyn vielä rakastamastani musiikista nostamaan esille tiettyjä biisejä, joihin minulla on syystä tai toisesta erittäin vahva tunneside.
Välillä ajattelen eläväni elämää musiikin kautta, ja sen takia monella biisillä on hieman vankempi vaikutus minuun. Osa biiseistä on surullisempia ja liittyvät ikäviin muistoihin, osa taas iloisia ja hauskoja. En ehkä niinkään siis rakasta varsinaisesti juuri kyseessäolevaa biisiä, vaan lähinnä siitä tulee mieleen jokin tilanne, johon on (yleensä) liittynyt jonkinlaista rakkautta. Listasin alle muutaman biisin, joilla on minuun vahva vaikutus.















Julkkisrakkaudet ovat tietysti yksi rakkauden osa. Jonkin näyttelijän / laulajan / etc. ulkonäöstä tai taidoista pitää muita enemmän. Se on kaukorakkautta, ihaillaan julkkista ja jopa sanotaan rakastavansa häntä, vaikkei välttämättä tule ikinä tätä tapaamaan tai edes näkemään kaukaa vilaukselta.
Lemmikki tai muu itselle tärkeä eläin on myös yleinen rakkauden kohde. Itsellänihän ei omia lemmikkejä ole ikinä ollut allergioiden takia, mutta se ei ole estänyt rakastamasta jonkun muun omistamaa eläintä. Vahvin suhde mulla on ollut entiseen hoitoponiini Pykeen, sekä Vahannan omistamaan Wilmaan. Niiden kanssa on tullut touhuttua niin paljon, että välille on kehittynyt tiukka side.

Ihminen, kuten minäkin, voi rakastaa myös kavereitaan. Tietysti se rakkaus on erilaista kuin esimerkiksi perheenjäseniin kohdistuva, muttei välttämättä yhtään sen heikompaa tai vahvempaa. Itse välitän kavereistani paljonkin (tietysti, enhän mä muuten niiden kanssa viihtyisi), mutta heistäkin muutama nousee pinnalle. Heitä muutamaa oikeasti rakastan paljon, ja he ovat mulle elämän tärkeimpiä ihmisiä. Vaikken ole kaikkia tuntenut todellakaan pitkää aikaa, niin jostain syystä heihin on muodostunut tiukempi ystävyyssuhde kuin muihin. En ala tässä erittelemään sen tarkemmin, ketkä näitä ihmisiä ovat (sen voin sanoa että Aarne on yksi, mutta loput ovatkin nimeltämainitsemattomia ystäviäni), mutta uskon kyllä että kukin tietää itse kuuluuko näihin ihmisiin. Eikä sekään saa haitata vaikkei kuuluisi, koska välitän kaikista mun kavereista niin paljon. Jotkut vain ovat syystä tai toisesta mulle hieman rakkaampia.

Haluan tähän loppuun vielä sanoa, että rakastakaa! Rakastakaa läheisiänne, lemmikkejänne, musiikkia, kotianne, mitä vain! Rakkaus antaa meille voimaa elää ja jaksaa eteenpäin.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Tää oli tosi kivan erilainen postaus! :)