4. syyskuuta 2013

Kauden ekat kisat

Kauden ensimmäiset kisat oli tossa viime sunnuntaina, lajina esteratsastus. Menin tosiaan sekä Hillalla että Paavolla 80cm ja panikoin ennen kisoja että miten ehdin vaihtaa hevosta tuossa välissä. Loppujen lopuksi ei siinä sitten mitään ongelmaa ollut, aika riitti paremmin kuin hyvin. Ainoa mikä harmittaa on että kisat oli maneesissa huonon sään takia, mutta toisaalta oon iloinen että meistä(kin) saatiin muutamia kuvia siitä huolimatta :) Kuvista kiitos Anna, Matsu ja Viivi!

Lähdin Hillalla luokan kolmantena, ja Paavolla toiseksi viimeisenä. Laittelin Hillerin kaikessa rauhassa kuntoon ja Sanni talutteli sitä kun kävin tutustumassa rataan. Rata oli aika yksinkertainen, eikä sisältäny tiukkoja käännöksiä, mistä olin erittäin iloinen. Ne kun ei oo mulle ja Hillalle mitään helpoimpia asioita. Tuosta kuvasta radan näkeekin.


Verkka-aikaa meillä about 20min ja tavoitteeksi otin että saan H:n vastaan hyvin sekä pohkeisiin että pidätteisiin. Sainkin tamman aika hyväksi verkassa, tosin verkkahypyt eivät ottaneet sujuakseen. Verkkapystylle ei saatu millään sopivaa askelta ja H pääsi venymään liian pitkäksi, ja verkkaokserille tultiin aina ihan vinosti. Jouduttiin kuitenkin tyytymään niihin, ja toivomaan että rata itsessään menee hyvin.
Oon taas radan aikana ollu ihan omissa maailmoissani, sillä en edes sunnuntaina enää muistanut radan kulkua kunnolla, vain pieniä pätkiä sieltä täältä. Ykköstä kopautettiin ja kakkoselle Hilla vähän epäröi. Sarjalle tuli vähän huonot askeleet, mutta päästiin kuitenkin puhtaasti yli. Olin etukäteen kammonnut tuota 5. estettä ja tietä sille, valkuissa tollainen tie on ollut meille haastava. Nyt Hilla hyppäs sen tositosi hyvin, ja piti kehuakin ponia etten radan jatkamista. Kutonen meni ok, seiskan jälkeen mulle tuli totaalinen blackout siitä, että mikä mahtaa olla seuraava este. Muutama metri ennen käännöstä tajusin että piru vie, sehän on tossa heti mun edessä. Tultiin ihan tosi lähelle estettä kun lähdin tuuppaamaan, ja olin jo varma että kielletään. Mutta ei, mun hieno Hilla nousi kuin nousikin hyppyyn, ja päästiin vieläpä puhtaasti yli. Vielä viimeinen este ja maalissa!






Olin tosi tyytyväinen Hillaan, se oli tehny hienoa työtä radalla, vaikka kuski vähän säätikin omiaan. Hoitelin ponin huolella ja palasin maneesiin katsomaan katsomaan seuraavan ryhmän verkkaa ennenkuin alettiin Immin kanssa laittaa Paavoa kuntoon.
Vaikka meillä oli ollut jo Hillan kanssa lyhyt verkka-aika, oli se Paavon kanssa vielä muutamaa minuuttia lyhyempi. Sain kuitenkin ruunan hyvin avuille, se oli alusta asti tosi eteenpäinpyrkivä, mikä helpotti ratsastusta paljon. Keskityttiin lähinnä siihen, että Paavo liikkuu eteenpäin välittämättä hurjista esteistä eikä tuijottelisi niitä paniikissa. Verkkahypyt meni ihan kivasti, ainakin paljon paremmin kuin Hillan kanssa.

Meidän lähtövuoro oli tosiaan luokan toiseksi viimeinen, joten jouduttiin odottelemaan aika kauan ennen omaa vuoroa. Koska kisoissa oli tyyliarvostelu, ratsukoiden välissä oli aina hieman aikaa. Käytin ajan hyväksi ja herättelin Paavoa siirtymillä (tosin se olisi vain halunnut juosta ympäri maneesia...).
Paavon kanssa rata alkoi ihan hyvin, tosin kakkosella ei vaihtunut laukka ja kulmassa otettiinkin muutamia ilmaloikkia ennenkuin saatiin se vaihdettua. Saatiin kuitenkin ihan ok tiet kaikille esteille. Ison pojankin kanssa olin tyytyväinen 5 -esteen tiehen, herra meinaa kammoksui sen esteen johteita.. Seiskan jälkeen en saanut Paavoa ajoissa takaisin, ja vielä kun siihen yhdistää hurjan pelottavan katsojalauman, kiellettiinkin sitten kasille. Ei muuta kuin ohjat kunnolla käteen ja uusi yritys. Nyt päästin yli, samoin viimeisestäkin esteestä.





Immikin hyppäsi Paavolla, tosin 70cm, joten kävelytin ruunaa selästä kun seiskakympin rataa käveltiin. Siinä samalla julkistettiin sitten kasikympin tulokset. Meinasin pudota hämmästyksestä, kun mut kuulutettiin palkintojenjakoon. En oo vissiin ku vain kerran aiemmin Vahannassa sijoittunut..? Muuten oon aina ollut joko viimeisten joukossa, tai ensimmäinen ei-sijoittunut... Tosiaan, Jenna ja Kepa voitti luokkansa (onnea!), mä olin sitten Hillan kanssa toinen. Paavon kanssa sijoitus oli jotain 11/15. Sai tamma muuten oikein suuret kiitokset, se toimi radalla niin hienosti <3

Kyseessä kun tosiaan oli tyylikisat, laittelen tähän nuo arvostelupöytäkirjan tulokset. Ensimmäisenä on pisteet Hillan kanssa (paksunnetu) ja viivan toisella puolella pisteet Paavon kanssa.

ratsastajan istunta esteiden välissä: 8.5 | 7
ratsastajan istunta esteillä: 9 | 8
oikeat tiet ja lähestymiset: 7.5 | 7
tempo, tasapaino ja rytmi: 8 | 6.5
yleisvaikutelma: 9 | 7.5

Hillan kanssa pisteitä saatiin siis huimat 42! Paavon kanssa melkein kymmenen pistettä vähemmän, eli 33 (oikeastaan oli 36, mutta kiellosta tuli -3). Kommentteina oli Hillan kanssa mm. "erinomainen jalanasento" ja "kiva ratsukko, jolla paljon hyviä ominaisuuksia".

Ei kommentteja: