15. joulukuuta 2013

luukut 13 ja 14: kuulumisia!


Koska en ole joulukalenterin luukkujen takia ehtinyt tehdä tavallisia kuulumispostauksia, niin kirjoitanpa sitten sellaisen yhtenä luukkuna :) Koko joulukuu on tosiaan ollut melko kiireinen; ensimmäinen viikko kului lähinnä lakkiais- ja tää toinen matkajärjestelyissä.

Tiistaina 3.12. oli tosiaan mun ja Aarnen vuosipäivä, muttei ehditty viettää sitä mun ylppäri- ja Aarnen työjuttujen takia, olipa mulla vielä ratsastuskin illalla. Seuraavana päivänä oli nuortsissa pikkujoulut ja tarjolla oli paljon kaikkea hyvää! Saatiin riisipuuroa, suklaata ja pipareita sekä glögiä (+ teetä!<3), jaettiinpa kaikille pieni lahjakin. Aarne sai söpön poropiparimuotin (mä sain sellasen ukkopiparimuotin), eikä se suostunu vaihtaan mun kanssa :(

Torstai oli kunnon härdellipäivä; ensin aamulla Divaan laitattaan hiukset, sieltä ylppärikuvauksiin ja sieltä koululle harjoituksiin. Lopuksi vielä itse lakkiaiset. Kotona sitten olikin leipomista, siivoomista, koristelua sun muita viime hetken tehtäviä. Olin tosiaan tuolloin torstaina melko kipeä, aamullakaan ei tullut ääntä ollenkaan, muusta olosta puhumattakaan. Niinpä lakituksesta kotiinpäästyäni meninkin muutamaksi tunniksi nukkumaan ja annoin muiden hoitaa hommia.

Perjantai kuluikin sitten vieraiden parissa. Ensin päivällä tulivat sukulaiset ja kummit, myöhemmin iltapäivällä joukkoon liittyivät myös meidän perhetutut sekä mun kaverit. Oli tosi kiva ilta, joka sitten jatkui vielä huonojen lyhytelokuvien katsomisella ja musiikinkuuntelulla yöksi jäävien vieraiden kanssa.

katottiin me pieni pätkä tuntematonta sotilastakin!

lahjapöytää

 Lauantai meni parannellessa flunssaa, joten siitä ei sen ihmeempää kerrottavaa ole. Sunnuntaina oli Vahannassa estekisat Hillan kanssa, joista oli tarkoitus tulla videopostaus. Mulla ei kuitenkaan tullut ääntä aamulla, joten jätin sen kuvaamatta. Ja hyvä niin, koska tällä kertaa ei sujunu. Okei, jos oltais vaan kielletty ulos tai olisin tippunut tms, olisin voinut videon julkaista. Tällä kertaa meno oli kuitenkin sen verran sekopäistä, etten viitsi videota linkittää. En nimittäin halua joutua hevostalli.netin foorumille haukuttavaksi.. Tarkoitus oli tosiaan mennä sekä 70cm että 80cm, mutta seiskakympin jälkeen totesin opettajalle että mä en kyllä siihen toiseen luokkaan enää tule.

myös ralla esitti vähän omia kuvioitaan...

jenna ja kerttu

Tämän viikon maanantaina ehdittiin viimein juhlistaa Aarnen kanssa meidän vuosipäivää. Käytiin New Yorkissa syömässä, ja oli kyllä hyvää! Otin sellaisen lohiannoksen, johon pyysin savupaprikaperunoiden tilalle wokkivihannekset siltä varalta että noi perunat olis liian mausteisia. Maistoin kuitenkin Aarnelta paria sellaista, ja ne oli tosi hyviä. Ilta menikin sit saunoessa ja leffaa katsoessa, herkkujen kera tietysti.

Tiistaina paljastui syy Hillan sekoiluun kisoissa, kun se oli klinikalla käymässä. Sillä oli selkä jumissa, niinkuin olinkin jo vähän epäillyt. Poni sai akupunktiota ja näyttikin tallille palatessaan paljon tyytyväisemmältä :) Pitääpä muistaa ottaa sille ja Wilmalle porkkanoita tänään mukaan, kun lähden tallin joulujuhliin..
Tunnilla menin kuitenkin Raulilla ja aiheena hyppääminen. Olen tolla hevosella hypännyt kerran aiemmin; viime kevään ensimmäisen ulkotunnin. Silloin se kuskas mua ympäri kenttää ihan 6-0. Nyt se kuitenkin kuunteli suhteellisen hyvin, vaikka innostuikin. Meillä oli pieni 4 hypyn rata, jota tultiin sitten sekä viidellä että kuudella laukalla. En oikein saanut tuota kuutta askelta onnistumaan, mutta 5 meni tosi hyvin. Oli Rauli kyllä kiva, paljon mukavampi kuin silloin keväällä!

Keskiviikosta en muista mitään, torstaina käytiin Aarnen kanssa joulutorilla. Mukaan tarttui kaikkea pientä, lähinnä syötävää. Sen jälkeen näinkin Liinaa ja oli kivaa<3 Kierrettiin ensin muutama kauppa, jonka jälkeen suunnattiin niille ja vain juteltiinkin loppuilta.

parhaimmat muistaakin, että mulla on viime vuodelta ihan samanlainen kuva :D




Perjantaina lähdin pitkästä aikaa Riikan mukana tallille. Tarkoitus oli irtojuoksuttaa Chrisu ja Riksu, mutta kenttä oli ihan peilijäässä, joten suunnitelmia piti muuttaa. Lisäksi Riksu olikin rauhoitettu hammaslekurin käynnin takia, joten päädyttiin kävelemään pellolle pieni lenkki kolmisin (siis minä, Riikka ja Chrisu). Kuvia on vain muutamia ja nekin tallissa otettuja, koska kun vihdoin päästiin tallille, oli jo liian pimeää kuvata ulkona. Etenkin pellolla, koska eihän siellä mitään valoja ollut > täysin pimeää.




Tänään olinkin sitten ylhäällä jo 8.45, sillä olin luvannut lähteä maneesille kuvaamaan Kirppua ja Kunkkua. Kerrankin oli tarpeeksi päällä eikä tullut kylmä! Sormet tietysti oli jäässä, koska viisaana kuvasin paljain käsin, vaikka oli mulla sormikkaatkin mukana... Näitä kuvia en kuitenkaan valitettavasti blogissa julkaise.

Tähän loppuun vielä pari muutakin joulukuussa otettua kuvaa:



Nyt lähden sitten Aarnella, sieltä kotiuduttua meenkin melkein suoraan Vahantaan sinne joulujuhlaan, illalla pakkaan tavarat loppuun ja sitten koittaakin pian lähtö kohti Helsinkiä!

Ei kommentteja: