27. maaliskuuta 2011

Kisapäivä + uus lukija!

Jeb, eli olin tänää sit Vahannas niis harjotusestekisois. Perusaamu: äippä herää joskus vähä ennen kymmentä ja alkaa rauhas laittaa itteensä, kunnes mä huomautan et lähtö ois tos 20 minsan päästä. Ja paniikki iskee. Tajuan sit soittaa Emmille varmistukseks et se oikeesti on hereillä. "Mä heräsin justiinsa.. Ai mitä, siirrettiin kelloja vai? No voihan vittu" Oli muute sama juttu viime vuonna, ku sil oli käsi paketis ni ei päässy ite kisaan; aijaa, emmää tienny et niitä piti siirtää.. Nooh, ehdittii kuitenki ilman ongelmia kisapaikalle iha ajoissa. Lähin rakentaa rataa ku olin käyny moikkaamas ponia ja näinki sit Rosan. Se kerto et luokat tuomaroi Tytsä, alias Marja Tetri-Rantanen! Se on siis joskus vuonna nolla opettanu meitä Jutan tallilla :D

Kristalla Ja Fidjillä meni hyvin se niiden rata! Tossa muute viel linkki sen blogiin :) Ne meni seiskakympin, oli 7/12. Nyt kaikissa luokissa oli tyyliarvostelu, ja Fidu ku on tollane palleroponi, sen radoista saa olla tyytyväine melki aina. Taputeltiin ponia sit urakalla ja Krista vei sen takas talliin, mä jouduin meneen liputtajaks loppuluokkaan.

Kattelin meiän luokan ekan verkan, ennenku lähin pistää ponia kuntoon. Pihassa sit talutettii poneja. Tai no, muut talutti (no kyl mäki jonki verran), Emmi otti musta ja Fidusta söpöilykuvia :D

Apauttiarallaa kymmenisen minuuttia jouduttiin venailemaan tossa pihassa ennenku päästiin maneesin. Siel sit saatiinki heti selkään nousun jälkee ottaa ohjat ja lähtee verkkailemaan kunnolla, ku pihas oltiin jo kävelty. Fidji liikku tosi kivasti, ei madellu mut ei kyl kaahannukaan. Ainakaan niin kauaa ku pysyttii ravis. Ensimmäinen laukannosto oli täyskatastrofi, poni vaan sinkos eteenpäin eikä kuunnellu yhtään apuja, ja meinattiin törmätä Tiiaan ja Kepaan -.- EI NÄIN! No kyl se sit kuunteli, mut taas ku alettii ottaa verkkahyppyjä, Fidji kuumu ja ryntäs esteille. Sain sen sit menemään suhtkoht viisaan näkösesti yli niistä ainaki pari kertaa..



Lähdettiin sit meiän verkassa tokina, siis luokan (ja samalla koko kisojen) 3. vikana. Kiskoin kannukset irti ennen radalle menoo, ei ois poni kyl muute varmaa pysyny käsis. Alkurata meni tosi hyvin, mitä ny vähän kaarteissa oiottiin, mut ei sen pahempaa. Sit tossa nelosesteen jälkeen Fidji vaan sinkos yhtäkkiä eteenpäin, tiä sit mikä sille tuli. Sain ponin kuitenki kiinni ennen seuraavaa estettä. Sit ku kutosen jälkeen piti kääntyä tolleen loivasti vasemmalla, vaivuin jonkinlaiseen transsiin, enkä huomannu et poni meni esteestä ohi. Vasta joskus parin metrin jälkeen katoin sillee oho, me ei muute ylitetty tota! :D Ei muuta ku täyskäännös ja uusi yritys, tällä kertaa meni yli. Sit viel tiukka käännös vikalle ja rata suoritettu.

ratsastajan istunta esteiden välillä / esteillä = 7 / 7
oikeat tiet + lähestymiset / tempo, tasap. + rytmi = 5.5 / 5.5 "Varo hätäilemästä. Laukan rytmi oli kiihtyvää ja liian kiihkeä"
yleisvaikutelma = 8 "Teillä oli selvästi kivaa! Rauhallisuutta kaarteisiin niin kokonaisuus näyttää paremmalta"

Muuuuutta kertakaikkiaan oon kyl supertyytyväinen poniin, oma mokani se ohimeno! Vaik ne johteet oliki aika jännät... Ja sit saatte viel nähdä muutamia kuvia kisoista tän mun kilometrin mittasen selityksen jälkeen. Olkaa iloisia etten kertonu koko päivää minuutin tarkkuudella ;) Laatu kuvissa on mitä on, hämärässä maneesissa ei oo kiva kuvata.









taitolaji...




En tie kuinka paljon teitä kiinnostaa, ku nyt on tullu aika hevospainoitteisia postauksia. Mun elämä on tylsää. Elikkä jos teillä on jotain postausvinkkejä, ni pistäkää tulemaan! Koska mä en haluu et kyllästytte tän lukemiseen, vaik pystyisitteki ite vaikuttaa sisältöön ^^

<3:llä Heku + Fidji (= paras poni!)
ps. toivotetaan uus lukija tervetulleeks! ;)

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

HERRAJUMALA toi marja o pitäny mul valmennuksii ja oon ollu se leireil :o

Krista kirjoitti...

on se Fidu vaa hieno poni!