15. helmikuuta 2014

Torstain estevalmennus

Meidän tämän viikon estevalmennus oli siirretty torstaille valmentajan pyynnöstä. Ennen valkkua kävin ratsastamassa Romin, joka keksi tuijotella milloin mitäkin. Tehtiin töitä tunnin verran käynnissä ja ravissa, kenttä oli sen verran jäinen etten viitsinyt laukata.

Romin luota sitten suoraa Vahantaan. Paavo oli onneksi valkkua edeltävällä tunnilla, niin sain pitää pienen lepo- ja ruokatauon. Mun torstainen tallipäivä tosiaan alkoi klo 16 ja loppui klo 23, eli suhteellisen pitkä oli :D



Alkukäyntien jälkeen otettiin heti laukkaa, koska hevoset oli ollu edellisellä tunnilla melkein kaikki (ja ne ketkä eivät, ravailivat vielä käynnin ja laukan välissä). Mentiin ympyrällä yksinkertaista pidennys - lyhennys -tehtävää, jossa valmentaja aina huusi pitääkö pidentää vai lyhentää. Totesin tän Paavolle tosi hyväks tehtäväks, sain sen kivasti pohkeen eteen ja se oli jopa liikaa menossa! Lyhennyksessä oli pieniä ongelmia, kun ensin se ei olisi malttanut antaa pidätteitä läpi. Kun sitten sen sai lyhyeen laukkaan, se pysyi siinä tosi kivasti! Pidennykset oli ihan liian helppoja tällä kertaa, vaikka yleensä P ei reagoi tarpeeksi pohkeisiin. Nyt se oli ihan villiponi ja yritti heitellä pukkejakin välillä, ja aina jos valkku maiskautti jollekin muulle, Paavo oli heti lähdössä itse kovempaa :D No, joskus näinkin, ei tosiaankaan siis haitannut tuo energisyys.



Alussa tehtiin ihan älyttömän monimutkaista ja vaikeaa tehtävää ihan pikkuisilla esteillä. Oli niin epäselkeä, etten valitettavasti osaa selittää tai edes piirtää tuohon kuvaan sitä niin että siitä tajuaisi jotain. Joka tapauksessa, tultiin siis tuossa yo. kuvassa näkyvää "esteristiä" vähän jokaisesta suunnasta ja kulmasta. Ensimmäisillä kerroilla Paavo pysähtyi, mutta poniasenteella sain sen sitten yli ilman uutta lähestymistä. Noi kun oli niin pieniä, että olisi päässyt vaikka peruuttaen yli. Silti ponin piti hypätä kunnon loikka ettei pelottava este vain pure! Sinänsä tää oli kyllä tosi hyvä tehtävä, sillä hevonen piti pitää oikeasti hyvin kontrollissa, mutta silti pohkeen edellä ja olla tarkkana siitä mihin suuntaan käännytään seuraavaksi. Vaikea se silti oli, enkä edes kahden oman kierroksen jälkeen muistanut kolmannella kerralla missä järjestyksessä esteet piti hypätä :D

hurrrrrja este!



Näiden kontrollihyppyjen jälkeen mentiin pienen pientä rataa. Eli ensin kavaletit (kaikkiin väleihin yksi laukka) ja kentän keskellä oleva puomi ympyrällä, jonka jälkeen jatkettiin tuolle kolmen esteen suoralle. Paavon mielestä toi keltainen okseri oli kamalan pelottava silloin kun siitä laukattiin ohi, samoin kavaleteilla vähän epäröi. Olin kuitenkin saanut sen tosi hyvin pohkeen eteen, sillä pieni huomautus riitti ja ylitettiin ne nätisti.
Linjaa piti tulla ensin viidellä laukalla ja laskea askeleet ääneen. No, meillä tuli ensimmäisellä kierroksella ekaan väliin 4 laukkaa ja tokaan 6 laukkaa, hups! Toisella yrityksellä saatiin kivat viisi molempiin, vaikka Paavo vähän valuikin ulkoreunaan tuolla okserilla.

laukkapuomi alà paavostyle...

koko tunnin ainoa kunnollinen kielto!

Lopuksi lisättiin tuohon miniradan loppuun vielä toi esteristi. Eli nyt se piti hypätä vain tuolla tavalla vinosti kuten kuvasta näkyy kahdesta suunnasta. Nyt Paavo otti jo vähän järkevämpiä loikkia kuin alussa, ehkä se tajusi ettei ne syökään sitä.. Ei siinä sinänsä muuten, mutta heti esteen jälkeen oli tosi pieni tila kääntää ennen seinää. Eikä kääntäminen oo helppoa hevosella, joka a) on iso ja isolaukkainen b) hyppää kissaloikan noin 20cm korkealle esteelle.





Kokonaisuudessaan valmennus meni ihan superhyvin, olin niin iloinen sen jälkeen! Sen kyllä sai sekä valmentaja että muut valkkulaiset huomata.. :D Mutta joka tapauksessa, mulla oli kyllä koko valkun ajan tosi hyvä fiilis, eikä Paavon ajoittaiset villiponikohtauksetkaan vähentäneet sitä. Harmi vain ettei niistä tullut kuvia, toi oli ihan pöhkö välillä!


iloinen ratsastaja

Kuvista ISO kiitos Jennalle! Oliko tää postaus kauhean epäselvä ja tylsä, vai haluutteko enemmänkin tällaisia selityspostauksia?

2 kommenttia:

Jenna Koskinen kirjoitti...

No jopas tuli heilahtaneita kuvia :D heh!

henna kirjoitti...

Jenna > noi on just hyviä :D Paavo on nii tumma, sitä on vaikee kuvaa maneesis!