13. helmikuuta 2014

Musta tuli kameraleski!

 // postaus kirjoitettu jo keskiviikkona, mutta koska blogger ei suostunut toimimaan, sain sen vasta nyt (eli torstaina) julkaistua //

Tuossa aiemmassa postauksessa mainitsinkin kameran rikkoutumisesta. No, eilen vein sen sitten Rajala Cameraan (mistä sen ostinkin), ja kerroin ongelmasta. Takuu korvaa ja huollossa menee kahdesta neljään viikkoa. MAHDOLLISESTI SIIS JOPA KUUKAUSI ILMAN KAMERAA! Onneksi voin lainata siskon runkoa tai kavereiden välineistöä aina välillä, muuten en kestäis..

Eilen oli myös myös ratsitunti, tällä kertaa koulua Paavolla. Olin ennen tuntia älyttömän kateellinen Immille, kun se sai mennä Konstalla, mutta tunnin jälkeen ei kyllä haitannut! Paavo oli ihan supermagea, ei oo vissiin ikinä ollut noin hyvä. Matsu kuvas ensimmäiset ½ tuntia, joten muutamia kuviakin saatiin, kiva!


 Alkukäyntien ja -ravien alettiin ensin tehdä käynnissä tuota ylempänä olevaa tehtävää. Eli käännettiin keskihalkaisijalle, sitten väistöä kohti uraa, suoristus tötteröiden välisen matkan ajan ja väistö loppuun uralle. Toisella sivulla (= sininen viiva) tehtiin sitten ravia vapaasti. Itse tein aika paljon voltteja ja temponvaihteluita että saisin Paavon paremmin kuulolle.

Väistöissä Paavon kaula tuppautui kääntymään sisälle, vaikka muuten väistikin kivasti. Suoristaminen oli toinen ongelma, sekä keskihalkaisijalle käännyttäessä että noiden tötteröiden välissä. Heppa vähän jäi asettumaan ja sain aika paljon ratsastaa sitä että sain sen suoristumaan.



Laukkaa otettiinkin sitten tällaisella volttitehtävällä. Eli päätyyn piti tehdä voltti ja kun hevonen tuntui hyvin kuuntelevan, piti nostaa laukka ja laukata seuraavan pitkän sivun loppuun. Opettajan käskystä tein Paavon kanssa iiiisoja keskiympyröitä ratsastaen laukkaa eteenpäin, se kun vähän jäi pohkeen taakse. Nostotkin olisivat saaneet olla energisempiä, vaikka laukka muuten sujui ihan hyvin.

Laukkojen jälkeen tehtiin tuota ensimmäisen kuvan tehtävää uudestaan, tällä kertaa ravissa. Eli ravissa keskihalkaisijalle, väistö, suoristus ja väistö. Päätyyn sai tarvittaessa tehdä ympyrän jos esim. oli tilasta puute. Itse tein sen aika usein saadakseni Paavon kuuntelemaan ulkopohjetta paremmin seuraavan tehtävän takia. Nimittäin pitkän sivun alusta piti nostaa vastalaukka ja laukata sitten sivun loppuun asti. Taas nostot olisivat voineet olla energisempiä, sen sijaan raviinsiirtymiset onnistuivat yllättävän hyvin! Tiedän istuntani vaikuttaneen paljon noihin laukannostoihin, mulla nimittäin on tapana vähän nojata eteenpäin nostossa.

Oon kyllä ihan tositosi tyytyväinen Paavoon, harvoin saan sitä ratsastettua noin hyväksi, se kun jää (liian) helposti pohkeen taakse vain hölköttelemään. Tällä tunnilla keskityinkin nimenomaan omaan istuntaani sekä hevosen eteenpäinpyrkimykseen ja herkkyyteen, ja mielestäni onnistuin siinä. Sain itse asiassa jopa kehuja tämän tunnin hyvästä istunnasta! Sitten kun sen saisi aina pidettyä hyvänä... Sekä minä että opettaja jäimme kaipaamaan lisää energiaa laukannostoihin ja sitä suoruutta. Se on yksi mun heikkouksista, joka toistuu aina Paavolla ratsastaessa, mutta harvemmin muilla.




Seuraava ratsastus onkin sitten torstaina, kun käyn ensin liikuttamassa Romin ja sen jälkeen äkkiä tallin vaihto ja Paavolla estevalmennukseen. Vähän pelottaa toi valmennus, kun edelliset ratsastuskerrat ovat menneet niin hyvin niin tuon on pakko epäonnistua :D Lauantaina myös Romeilua, samoin sunnuntaina. Viikon päättää Christelin istuntatunti, jonne olen nyt menossa ensimmäistä kertaa!

Ei kommentteja: