19. lokakuuta 2011

Tiistain koulutunti

Tiistaina oli sitten taas koulutunti, menin yllätys yllätys Fidjillä. Katoin ihan varmasti siitä listasta, että poni on tunnilla ja menin auttaan Kiiaa Raulin kanssa toiseen talliin. Sitten tullaan ilmottaan, et Immi laitto ponin mulle kuntoon. Olin sillee öööh, mut sehän oli tunnilla? No, olin näköjään kattonut listasta, menikö se 16-17 tunnilla, eikä 17-18.. Meillähän oli ennen tunti tossa 17-18:00, mutta se siirty syksyllä tuntia myöhemmäks, kun tilalle tuli alkeistunti. Pyytelin anteeks kaikilta ja olin ihan ihmeissäni, kui en muka osannu (vieläkään) katsoa oikeen tunnin kohdalta :D

Tuntu ihanan kotosalta istua ponin selässä, kun oon menny nyt viime viikot joko ylipyöreellä Artulla ja Kepalla, jolla on sattunut oleen laiskottelupäiviä. Fidji oli jo alusta asti ihan sika kiva, liikku yllättävän reippaasti ja oli aika herkkäkin (sanoja reipas ja herkkä ei yleensä yhdistetä Fisuun koulutunneilla) Voi miksei se voinu olla koulukisoissakin sellasella tuulella?!
Mentiin koko tunti ilman jalustimia, ja meillä oli sijaisena yks Annika. Se oli kyl hyvä, tykkäsin siitä :) Tunnin aiheena oli sit vähän siirtymisiä ympyrällä ja muutenkin.

IMG_2999

Eka muodostettiin 2 päätyneliötä käynnissä, ja aina ennen kulmaa piti pysäyttää poni ja mennä kulma takaosakäännöksellä. Fidji kuunteli yllättävän hyvin kaikkia apuja. Jätettiin pysähdykset pois ja alettiin tekeen muutamia käynti-ravisiirtymisiä pääasiassa istunnan avulla, nyt pääty-ympyrällä. Poni työskenteli toooosi hienosti, ja oikeesti hidasti käyntiin ku jännitti vähän vatsalihaksia!
Pian otettiinkin vähän laukkoja mukaan. Ravissa muuten edettiin ympyrällä, mutta kun edessä on tilaa > laukannosto istunnalla > puoli ympyrää ja takasin istunnalla raviin. Olin suoraan sanoen ihan järkyttyny, kun Fidji nosti laukan siirtämällä vähän oikeeta istuinluuta edemmäs (oikeessa kierroksessa siis mentiin)! :O Raviin siirtymisessä piti jonkin verran ottaa myös suusta pidätteitä, mutta melko kevyillä avuilla sai hidastamaan. Poni sai oikeen paaaaaaljon kehuja, ne kyllä ansaitsi! <3


poni vähän kuumui laukannostoissa :D

IMG_3039

Pienen hengähdystauon jälkeen vaihdettiin suuntaa, ja otettiin vähän laukannostoja vasemmassa kierroksessa, mutta nyt piti tehdä käynnistä. Vasen suunta on muutenkin Fisulle vähän vaikeempi, ja vielä kun piti mennä käynti-laukka-käynti. Ei sitten sujunut ihan niin hyvin. Kun edessä oleva nosti laukan, poni totes et tahtoo lähtee perään, ja sai aika reippaasti pidättää sitä. Laukan sit nosti kyl, mut käyntiin (tai edes rauhalliseen raviin siirtyminen) oli kyllä ihan tuskaa. Annika sit käski pari kertaa ottaa ihan kunnolla oikeesta ohjasta, jos ei muuten kuuntele. Pari kertaa tuli oikeesti kiskastua (se ei ihan oikeesti muuten jarruttanu), sen jälkee hidasti kyl ihan hyvin.

IMG_3122

Laukkojen jälkeen tehtiin vähän vielä ravin lyhennyksiä pitkillä sivuilla ja aina päätyihin joko ympyrä tai voltti. Fidji kävi vielä vähän kuumana noiden laukannostojen jälkeen ja kipitti vaan pikavauhtia. Tein sit muutamia käyntisiirtymisiä ja paljon voltteja. Pikkunen alko sit kuunteleen, ja meni tosi upeesti!
Sori toi kuvanlaatu, pimee maneesi ei oo hyvä paikka ottaa kuvia...

Täältä voitte katsoa lyhyen videon, ei suostu lataamaan sitä tähän.

2 kommenttia:

Jenna Koskinen kirjoitti...

ihana ku toi mun ja immin puhe kuuluu tos videolla♥ ;)) ja ny vihdoin sait tehtyyyy tän :D

henna kirjoitti...

joo mäki tykkään teiä kommenteist! <3 :D